שתפ/י את הפוסט

שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email

Azure מציע פתרון מלא להתאוששות מאסון כשירות (DRaaS).

Azure Site Recovery (ASR) מסייע לך להגן על שרתים חשובים באמצעות רפליקציה ושחזור של מכונות פיזיות או וירטואליות. בעזרת השירות ניתן לבצע רפליקציה של שרתים אל דאטהסנטר משני שברשות הלקוח, או לבצע רפליקציה ישירות אל מול Azure ובכך ניתן להימנע מהוצאות גבוהות ומהמורכבות שכרוכה בהקמת וניהול אתר DR משלך.

Azure Site Recovery מגן על סביבת השרתים שלך ע”י אוטומציה של שכפול מכונות וירטואליות לפי מדיניות רפליקציה שאותה הלקוח מגדיר מראש.

השירות תומך ברפליקציה של סביבות Hyper-V, VMware ושרתים פיזיים. השירות תומך בשרתים המריצים Windows וLinux , ומספק מסך ניהול נוח וידידותי, כך שאנשי IT ומנהלים יוכלו לצפות במצב הרפליקציה בסביבה הארגונית.

Azure Site Recovery מציע אפשרות נוחה וזולה במיוחד בהשוואה לעלות של DR מסורתי. עלות DR מקומי מורכבת ממספר מרכיבים, ביניהם: שרתים פיזיים, תשתית תקשורת, רישוי, וכמובן שטח נדל”ן פיזי שמארח את הסביבה. בשימוש ב ASR ניתן לצמצם באופן דרסטי את העלויות. נכון לתאריך כתיבת המאמר, העלות החודשית של שירות רפליקציה לAzure מורכבת מ25$ בעבור השימוש בשירות + עלות האחסון של הדיסקים הווירטואלים (Page blobs). לדוגמא: רפליקציה של שרת בנפח 500GB  תעלה כ- 47$ בקירוב.

אלמנט הזמן הינו מרכיב חשוב מאוד בכל אתר DR. בשימוש בשירות ASR ניתן להינות מRTO וRPO נמוכים במיוחד, עד ל30 שניות בעבודה בסביבת Hyper-V.

קיימים מספר שלבים בפרוייקט הקמת DR בענן Azure:

  1. תכנון ייסודי

קיימים מספר גורמים שמנחים תוכנית התאוששות מאסון, וביניהם: ייעדי RPO, וRTO, נפח הסביבה, רוחב הפס של הרשת וכו’.

מייקוסופט מציעה כלים יעודיים לניתוח הסביבה הארגונית וחישוב המאפיינים הרלוונטים בעבור סביבת הDR בענן.

היבט מרכזי וחשוב בASR הינו תכנון נכון של הרשת. כאן נשאלת השאלה האם הלקוח מעוניין להשתמש בSubnet זהה או שונה בצד הענן. בנוסף, יש לקבוע טווחי כתובת אייפי שישמשו את השרתים בעתיד במקרה של ביצוע Failover.

  1. הגדרת השירות והסיבות השונות

לאחר בניית תוכנית התאוששות מאסון מסודרת, ניתן להתחיל בהגדרת הסביבה הארגונית.

כמו שצויין בתחילת המאמר, ASR  תומך במספר סביבות שרתים: ,VMware, Hyper-V שרתים פיזיים, וכמו כן גם שרתים המצויים כבר בענן, בין אם בAzure, או עננים אחרים כגון AWS ו GCP. תהליך הרפליקציה נעשה באופן שונה בכל אחת מהסביבות. לאחר הגדרת הסביבה המקומית, ניתן להמשיך בהגדרת סביבת הDR בענן, הגדרת הרשת, האחסון ומדיניות הרפליקציה.

לאחר סיום ההגדרות, ניתן להתחיל ברפליקציה הראשונה של הסביבה לענן. תהליך זה עשוי לקחת זמן ממושך, לכן יש לתכנן זמן נוח מבעוד מועד. בסיומו של תהליך זה, הסביבה הארגונית כבר מצויה בענן, ובהתאם למדיניות שנקבעה, מסתנכרנת באופן מתמיד ומעלה לענן שינויים שמבוצעים בשרתים הארגוניים.

  1. בדיקת מעבר לעבודה בענן (Failover)

לאחר שהרפליקציה הושלמה, יש לוודא שתוכנית ההתאוששות שנקבעה, וההגדרות תקינות.

ASR מציע אפשרות לבדיקת .Failover בלחיצת כפתור ניתן לדמות מצב שבו יש צורך לבצע תהליך Failover, ובכך תוכלו לדעת שהינכם ערוכים למקרה אסון, ושהשירות עובד כמתוכנן.

  1. ניהול, מעקב ופתרון בעיות

    מומלץ להקפיד על ניטור מתמיד של הגדרות הרפליקציה שבוצעו על מנת לוודא שייעדיה RPO שהוגדרו אכן תקינים. ASR יכול לספק התראות על בעיות ברפליקציה, או כשלים שונים שלעיתים עשויים לקרות בתהליך. כך שתוכלו לפעול בהתאם ולוודא שהסביבה היקרה לכם אכן מוגנת.

  2. מיגרציה לענן באמצעות Azure Site Recovery

ASR יכול לשמש ככלי נהדר לביצוע מיגרציות. תהליך העבודה זהה לחלוטין לתהליך הגדרת אתר DR, רק שבמקרה ובו מעוניינים לעבור לעבודה בענן, מבצעים תהליך Failover מתוכנן, ובהשלמת תהליך זה, ניתן לנתק את השרתים המקומיים, ולהינות מהמשך עבודה בענן.

לסיכום, הודות לאפקטיביות הגבוהה והעלות הנמוכה של שימוש בשירות ASR, מייקרוסופט סוחפת אחריה עסקים רבים המעוניינים בשימוש בשירות DRaaS.

שותף יקר,

CMS מלווה ומדריכה שותפים כל הדרך עד להצלחה ב- Azure,

השאר פרטים כאן ונשמח לחזור אליך >>

לקריאה נוספת

נגישות