שירותי שולחן עבודה מרוחק (RDS), או בשמם המקורי שרת טרמינל (Terminal Server), מאפשרים גישה מרוחקת למחשבי ושרתי Windows.
היכולת להשתלטות מרוחקת, ושימוש בממשק גרפי בשרתי Windows, הינן יכולות קריטיות וחשובות מאוד עבור כל איש IT. בכל שרת Windows קיימת היכולת לאפשר גישה מרוחקת ל-2 משתמשי אדמין שיכולים לנהל אותו בו זמנית.
היכולת להתחבר לשרת מרוחק אינה מוגבלת לשימושם של 2 משתמשים בלבד, לכן ארגונים רבים מנצלים את היתרונות של חיבור לשרת מרוחק כחלק מהעבודה השוטפת של המשתמשים. כך לדוגמא, ארגון המחזיק שרת מרכזי “חזק” מאפשר למשתמשים להתחבר אליו מתחנות העבודה האישיות שלהם, וכך נהנה מהמשאבים הגבוהים יחסית שהשרת יכול להציע. לשימוש בפתרון זה קיימים יתרונות רבים, הן טכנולוגיות והן כלכליות.
ריכזנו עבורכם את חמשת היתרונות המרכזיים בשימוש בשולחן עבודה מרוחק בAzure:
- אבטחת מידע: עבודה מרוחקת שינתה את הצורה שבה אנו עובדים. חברות רבות מאפשרות שימוש במחשבים ניידים, בין אם מחשבים אלו בבעלות החברה ובין אם בבעלות פרטית של העובדים (BYOD). מכשירים אלו מסתובבים מחוץ לגבולות המשרד, מה שיוצרת אתגרים רבים לשמירה על אבטחת המידע של הארגון.
לעיתים גם בחברות “מסורתיות” יותר, שלא מאפשרות שימוש במכשירים ניידים, עולה הצורך לעבודה מרוחקת שלא במסגרת הגבולות הפיזיים של המשרד, כך שפעמים רבות משתמשים מעתיקים קבצים לכונן נייד, או משתפים קבצים בשירותי אחסון ציבוריים. פעולות מסוג זה עלולות לסכן את המידע הארגוני וחושפות את החברה לפגיעה.
בשימוש בפתרון RDS, ניתן למזער את הסיכון. המידע הארגוני מרוכז במקום אחד באופן מאובטח, וגישה אליו מאופשרת תחת פיקוח קפדני. כך הארגון יכול להחזיר לעצמו את השליטה על המידע, גם אם העבודה עליו נעשית ממיקום מרוחק, מאחר ובפועל המידע לא נודד בין מחשבים שונים, אלא נשאר במקום אחד.
בנוסף, פתרון RDS מייעל את הדרך בה ארגונים יכולים לגבות את המידע היקר להם, וכמו כן גם מפחית את הסיכון לניצול חולשות אבטחה בתחנות הקצה של המשתמשים עקב מחסור בעדכוני אבטחה של מערכת ההפעלה ושל התוכנות הרצות בה.
- חווית משתמש אחידה וקלות תפעולית: כפי שהוזכר קודם לכן, חברות רבות מאפשרות לעובדיהן שימוש במחשבם האישי (BYOD) לצרכי עבודה. גישה זו מאפשרת לעובד להשתמש במחשב שהוא אוהב, עם מערכת ההפעלה שהוא מכיר, אך גם העלתה את הצורך לשינוי האופן שבו ה-IT הארגוני מנהל את המחשבים.
שימוש ב-RDS מאפשר עבודה מרוחקת על שרת Windows, מכל מכשיר בעל חיבור לאינטרנט, ללא תלות במערכת ההפעלה שמותקנת עליו, בין אם היא Windows, Mac OS או Linux. כך המשתמשים יכולים לעבוד עם האפליקציות והתוכנות הארגוניות על גבי מחשבים שונים.
בנוסף, כאשר קיים עדכון לתוכנה קיימת, או צורך בשימוש בתוכנה חדשה, אנשי ה-IT יכולים להתקין אפליקציות פעם אחת בלבד על גבי שרת ה-RDS, וכלל המשתמשים מתחברים להתשמש בגרסא ובתוכנה החדשה.
- שיפור ביצועים: כיום, מפתחים בונים תוכנות ואפליקציות שיודעות לנצל באופן מיטבי את משאבי המחשב המריץ אותן, כך שהמשתמשים יוכלו ליהנות מעבודה חלקה ומהירה. לעיתים קרובות, תוכונות ארגוניות מצריכות משאבי עיבוד וזיכרון גבוהים, שמחשבים סטנדרטיים מתקשים לספק, מה שגורם לתוכנה לרוץ באופן איטי יותר ולחוסר נוחות במהלך העבודה.
מאחר ופתרון ה-RDS מבוסס שרת, תוכנות המצריכות משאבים רבים יכולות לפעול באופן חלק יותר. בנוסף, במידה וקיים צורך בשדרוג החומרה לצורך עבודה עם תוכנה חדשה שדורשת משאבים גבוהים יותר מהקיים, עלות שדרוג רכיבי שרת משתלמת יותר מבחינה כלכלית, בהשוואה לשדרוג של עמדות קצה של כלל המשתמשים.
- חיסכון בעלויות: בכל ארגון או חברה קיימת שאיפה לחסוך בהוצאות. עסקים רבים מתודדים עם מחסור בתקציב, ומחפשים דרכים לחסוך, כך שיוכלו להשקיע את המשאבים הכספיים בפיתוח העסק.
RDS מפחית באופן משמעותי את העלות של ניהול עולם ה-IT על ידי צמצום ההשקעה הכספית הנדרשת ברכישת חומרה ותוכנה למשתמשי הארגון, וכמו כן מצמצם את כמות אנשי ה-IT הנדרשים לניהול השוטף של הארגון.
- שרידות וזמינות שירות גבוהה: העולם כיום תלוי בשירותים מקוונים. לכן, להשבתת שירות יש השפעה קריטית על הארגון והמשתמשים בו. השבתת שירות עלולה לגרום לאובדן הכנסות, אובדן מוניטין וכמובן אובדן פרודוקטיביות של משתמשים. על מנת להבטיח תפקוד תקין ורציף, מומלץ להשתמש בפתרון שבנוי בתצורת שרידות, כך שבמקרה וקיימת תקלה במערכת חשובה, יש יותר ממקור אחד שמספק את השירות. לדוגמא במקרה של שרתים, כאשר מקימים מערך של שני שרתים שמספקים שירות בעבור משתמשים, כאשר אחד הופך ללא זמין, השני יכול להמשיך לספק שירות. כך ניתן להפחית את הסיכון שכרוך בחוסר זמינות של מערכות חשובות.
מאחר ופתרון RDS מבוסס שרת, ארגונים יכולים להגדיר בקלות את המערכת לעבודה בשרידות ע”י הקמת של מספר שרתים שיספקו את שירות ה-RDS. פעמים רבות נתקלים בשימוש מערכות שרידות כאשר קיים שימוש בבסיסיי נתונים החייבים להיות זמינים. למורות שהקמת פתרון RDS בעל שרידות מייקרת את העלות הכוללת בעת ההקמה, כאשר אחד מהרכיבים מגיע לנקודת כשל, השרידות תציל אותנו מפגיעה בזמינות השירות, מה שיחסוך לנו כסף רב.
שירותי מחשב מרוחק בAzure
ע”י שימוש בשירות מחשב מרוחק בAzure, תוכלו להינות מכל היתרונות שפתרון RDS מציע, ובנוסף על כך יתרונות רבים נוספים שימוש בענן יכול לתת.
באמצעות Azure, ניתן להקים במהירות ובקלות יחסית פתרונות מגוונים. לדוגמא, הקמת פתרון RDS, עם שרידות יכולה להיעשות בזמן קצר באופן משמעותי לעומת הקמת פתרון דומה בסביבה מקומית.
בשימוש ב-RDS בAzure, מייקרוסופט תנהל עבורכם את החומרה, הרשת והתשתית הבסיסית, עד לרמת מערכת ההפעלה (שירות IaaS). כמו כן, תוכלו להינות מהגמישות שהענן יכול להציע, כך שתמיד ניתן להגדיל/לצמצם את משאבי המחשוב בלחיצת כפתור.
במעבר ל-Microsoft Azure, ארגונים יכולים להסיר מעליהם דאגה לתחזוקה מורכבת של תשתיות מחשוב, ולהשים דגש בפיתוח הפעילות העסקית שלהם. כמו כן, הענן יכול לצמצם עלויות רבות הכרוכות בניהול תשתית ארגונית, על ידי השימוש במודל תשלום לפי צריכה, ללא הוצאות גבוהות מראש.